Tuina massage

OPEN DAG OP ZATERDAG 1 SEPTEMBER

Van 10.00 tot 16.00 uur in onze leslocatie Bredewater 16, 2515 CA Zoetermeer

social-twitter social-facebook social-linkedin

Bredewater 16
2715 CA Zoetermeer
info@bo-yi.nl
06 250 180 19

Docenten

Ki-Jan Go

Ki-Jan beoefent en doceert al meer dan vijftien jaar Taiji en Qigong onder supervisie van grootmeester Fei Baonong. Vanuit deze achtergrond en interesse heeft hij TuiNa-therapie en Klassieke Chinese Acupunctuur gestudeerd.
Hij heeft zijn opleiding gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Van 2006 tot 2013 was hij als TuiNa-docent verbonden aan deze academie. Hij was ook docentbegeleider tijdens de jaarlijkse stage naar Qingdao, China. Tijdens en na zijn TCG studie heeft hij gedurende 2,5 jaar als Tuina stagiaire en Tuina therapeut gewerkt onder supervisie van dr. Li Jie. Al vanaf 2004 gaat hij jaarlijks 1-2 keer naar China om stage te lopen in diverse TCM ziekenhuizen, waaronder het Hiser Hospitel in Qingdao in China (voorheen 2nd People's Hospital). In de periode van oktober 2007 tot oktober 2011 heeft hij via de Shandong TCM-universiteit in Jinan, China, stages gelopen bij bekende doktoren op het gebied van Acupunctuur en TuiNa. In 2010 heeft hij op uitnodiging van Josef Müller een tweedaagse nascholing TuiNa-therapie gegeven in Zurich. In 2011 en 2012 heeft hij als bijscholing de eerste twee modules van de Zheng Gu Tuina opleiding in de VS gevolgd.

Ki-Jan heeft twee grote passies: Tuina en Taiji. In zijn zoektocht naar het leren begrijpen en beheersen van deze twee kunsten, maar ook het ‘leven’ op zich, staan voor hem Qi en Yin-Yang centraal. Zijn levensmotto is daarom: Harmonie. Om Tuina therapie bekender te maken en te verbeteren heeft hij sinds 2009 een groep afgestudeerde Tuina therapeuten, die hij op maandelijkse basis verder in de Tuina begeleid. In zijn behandelingen en benadering van de patienten probeert hij zijn passie en inzichten over te brengen.

Niels Klavers

Niels Klavers Docent Bo Yi

Nadat hij in 2001 afstudeerde aan de Hogeschool van Enschede is hij meteen aan het werk gegaan als fysiotherapeut. Al snel merkte hij dat hij behoefte had om naar de mens in zijn geheel te kijken in relatie tot zijn klacht in plaats van lokaal te denken en te behandelen.

De Chinese geneeswijze kijkt altijd naar het totaalbeeld en kan veel onderlinge relaties tussen klachten verklaren. Daarom is Niels in 2003 begonnen Chinese geneeswijze te studeren. Nadat hij de opleidingen Acupunctuur, Chinese kruiden en Tuina in Nederland had afgerond, kwam er in 2009 een unieke gelegenheid om verder te studeren. Er werd de mogelijkheid geboden om twee klassieke geschriften te bestuderen, deels in Nederland en deels aan de universiteit in Jinan (China). Het eerste geschrift, de Shang Han Lun, beschrijft hoe klimaatsfactoren invloed kunnen hebben op de gezondheid. Het tweede klassieke geschrift, de Jin Gui Yao Luo, legt uit hoe een diagnose gesteld moet worden bij een grote verscheidenheid aan klachten en beschrijft tevens de behandeling met Chinese kruiden. In oktober 2010 is hij in China geslaagd voor zijn eindexamen in beide klassieke teksten.

Vanaf 2009 tot en met 2013 heeft hij - naast het werken in zijn eigen praktijk - les gegeven aan de Tuina-opleiding van een van de grootste scholen voor Chinese geneeswijze in Nederland.

Momenteel werkt hij in zijn eigen praktijk - Acupunctuur Oost in het midden van het land - en geeft Tuinales bij Bo Yi.

Coen Balduk

Coen-Balduk-Docent-Bo_yi

Coen heeft in 2009 zijn studies Tuina en Klassieke Acupunctuur bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing-Bai afgerond. Sindsdien heeft hij een praktijk voor Chinese geneeskunde in Culemborg. Hier legt hij zich vooral toe op Tuina. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende bijscholingen gevolgd, o.a. op het gebied van wervelmanipulaties, maar ook ter bestudering van de klassieke werken uit de Chinese geneeskunde. Sinds 2011 geeft Coen Tuina-lessen en daarnaast sinds 2012 ook trainingen op het vlak van fysieke en mentale gezondheid, geïnspireerd op de Chinese geneeskunde.

Corina Klingeman

Corina-Klingeman-Docent-Bo-Yi

Corina heeft haar opleiding Klassieke Chinese Acupunctuur en TuiNa therapie gevolgd aan de Academie Qing Bai. Corina heeft momenteel een praktijk in Ridderkerk en Rotterdam. Ze heeft stage gelopen in China en verschillende bijscholingen in Nederland gevolgd, waaronder bestudering van klassieke werken en wervelmanupulaties. Sinds 2011 geeft ze ook lessen Tuina-therapie.

Naast het geluk om in de praktijk mensen te kunnen helpen, heeft het studeren van TCM haar nog veel meer gebracht; inzicht in, en fascinatie voor, de manier waarop de wereld zich beweegt en de reactie en interactie van mensen. Dit maakt voor haar TCM een manier van leven.